Věda se zde spojuje s duchovnem

Věk Vodnáře - Rozcestí

10.03.2009 00:40

 

Návrat kupředu

Naše Země prochází na své cestě vesmírem Platonskými roky, které jsou určeny polohou planet vůči ní. Cyklus Platonského roku se opakuje po přibližně dvaceti tisíci ledech a tvoří ho dvanáct zvířetníkových znamení : Beran, Býk, Blíženci, Rak, Lev, Panna, Váhy, Štír, Střelec, Kozoroh, Vodnář a Ryby. Každé z těchto znamení zvěrokruhu, kterými Země na své pouti vesmírem prochází, pak tedy představuje přibližně dva tisíce let.

Epochy jednotlivých věků však nejsou od sebe ostře odděleny a jejich vlivy se prostupují, jak vcházejí jeden do druhého. Každé má své specifické působení a kvalitu, kterým odpovídá i stupeň vyspělosti bytostí na zemi. Rodíme se jen do těch dob, které odpovídají kvalitám našeho charakteru a stupni našeho vývoje.

 Vstup do Vodnáře

V současné době se nacházíme v přechodném období mezi věkem Ryb a věkem Vodnáře. V tomto období je třeba, abychom poznali schopnosti své duše, svého vědomí a své nitro prozářili světlem a láskou, abychom se přiblížili své božské podstatě.

Věk Ryb začal přibližně před dvěmi tisíci lety a je považován za netemnější a nejtěžší, protože se nachází v nejspodnější části spirály Platonského roku. Je to však zároveň i poslední „zimní měsíc“ před příchodem duchovního „jara“. Nástup jara se vždy projevuje obrovskými změnami. Špína je uklizena a příroda se obléká do nového roucha. Tak i nástup Vodnáře provázejí převratné změny. Přechod však přichází pozvolně, proto ho nemusíme ani postřehnout.

 Temnější a těžší vesmírná energie vodního znamení věku Ryb bude vystřídána jemnější energií Vodnáře, kdy bude Země procházet vyšším vývojovým stupněm. Věk Vodnáře představuje svobodné „vylití“ duchovních hodnot na celou zemi, jak znázorňuje i znak tohoto znamení :

                                            

Vodnář zalévá lidstvo věděním. Je to vyšší kvalita lásky. Princip lásky jako součást vesmírného dění  zůstane  základní hodnotou života i v dalším věku, navíc  však bude ještě doplněn principem, který dnes člověku chybí – klidem a mírem v srdci.

 Věk Ryb je charakteristický tím, že člověk sice mohl hledat duchovní pravdy, ale často tajně a nebylo mu dovoleno, aby se otevřeně vyjadřovalbez toho, aniž by se vystavoval pronásledování, zesměšnění či kritice. Proto také symbol němé ryby :

                                           

Není určitě náhodou, že ryby byly i znamením prvních křesťanů.

Tento věk byl spojen s příchodem Ježíše Krista, avatára lásky. Učení o lásce, a o tom, že máme druhé milovat jako sami sebe, zde bylo celé dvě tisíciletí. Celou tuto dobu jsme měli na vypracování lásky a přitom mnozí ještě nepochopili… Kdo však neotevře této síle své srdce a setrvá v temnotě, musí výukovou třídu opakovat.

Spirálu Platonského roku nelze zadržet. Za vymezený počet pozemských let se Země vrací opět do stejného věku a nastává účtování. Vše musí být vyrovnáno a každý musí projít důsledky svých činů.

Dnes jsme na celé planetě svědky mnoha střetů, apokalyptických hrůz, ale i duchovních přeměn. Ty se odrážejí v našem soukromém životě a jsme konfrontováni naším svědomím. Jaké hodnoty si vybereme a k jakému pólu se přikloníme? K sobectví? K soucitu a lásce?

Lidská společnost je ve věku Ryb nejméně vyspělá, přestože se honosí technickými vymoženostmi. Ty ji však ale spíše přivádějí jen k lidské a ekologické katastrofě. Jako by se temné zlo chtělo vybít, protože v následujícím věku již nebude mít takové možnosti.

Hmotná temná síla drží své oběti v materialistickém objetí a nechce jim dovolit duchovní nádech. Zanechává za sebou jen milióny mrtvých, nešťastných a trpících. Jako by člověk úplně zapomněl, že je božskou bytostí a ubližuje jen sobě když ubližuje a nechá trpět druhé. Zapomněl, že všechno musí vrátit.

Nacházíme tisíce lákadel a jsme vystaveni řadě zkoušek jestli v nich podlehneme. Každý člověk je zkoušen, čemu dá přednost, jaký je jeho cíl a kam se zařadí.

Do věku Ryb se narodilo mnoho bytostí z dřívějších zrození neboť nezvládli úkoly, které měli splnit, stejně jako mnozí dnes. Musí tedy opět prokázat, kam patří a zda už mohou ve svém vývoji postoupit.

Každá bytost, která může a je jí dovoleno se narodit, spěchá splnit svůj úkol, aby si ověřila, zda je duchovně probuzená, nebo ještě spící, ztotožněná s hmotným světem, a aby postoupila  do dalšího věku nebo byla zařazena do doby, která odpovídá jejím kvalitám.

Duše se vrací do dob, které odpovídají stupni jejího vývoje pro vyzkoušení svých schopností v dimenzi pozemského života.

V novém věku tedy bude dána možnost se narodit pouze člověku, jehož vibrační síla mu bude odpovídat. Bude-li vibrace bytosti nízká – zlá, temná, bude odpovídat vibračním kvalitám věku Ryb. Jestliže však změní myšlení a stane se nesobeckou, láskyplnou a obětavou, postoupí do věku Vodnáře a věků následujících.

Ti, kdo nechápou, nechtějí, nebo nemohou pochopit, budou shledáni duchovně „mrtvými“. A je jedno, zda za života nebo jako vědomí, které žije dále po smrti těla. Nebude jim dovoleno vstoupit do vyššich sfér ani do dalšího věku. I když je Země stvořena na milióny let, je škoda promarnit šanci, kterou každým životem dostáváme, abychom postoupili dál.

Převzato z knihy Já jsem. Autorka Marta Foučková, v r. 1997 vydalo nakladatelství Praha.

Kontakt

Lukáš Sehnal

LS.LUCKI@SEZNAM.CZ

Frenštát pod Radhoštěm
www.alternativni-masaze.webnode.cz/
www.elektrosmog-ostrava.webnode.cz/
www.uzivamecds.webnode.cz

777 64 81 94

Skype jméno: Lslucki

Vyhledávání

"V tobě žije člověk,
který hledí ke svému Bohu tváří v tvář,
Je věčný a je v kruhu sedmi velikých duchů.
Je nadevším, co v tobě vzteklé je nebo ustrašené.
Vládne všemi silami horního světa.
Je pánem svého vlastního života,
vlastního zdraví a dokáže to i u druhých.
Nic ho nemůže překvapit.
Žádná nehoda nebo "náhoda" zaskočit.
Nemůže být uveden do zmatků.
A nic ho nemůže překonat.
Zná podstatu minulého, přítomnéh i budoucího."

(z pozmámkového bloku jednoho Velkého člověka, rok 1924)

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si www stránky zdarma!Webnode